Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΕΕ: Ψηφιακό πιστοποιητικό COVID – Τι είναι και πως λειτουργεί – Όλες οι πληροφορίες
[Euronews]: ΕΕ: Ψηφιακό πιστοποιητικό COVID – Τι είναι και πως λειτουργεί – Όλες οι πληροφορίες

[Euronews]: ΕΕ: Ψηφιακό πιστοποιητικό COVID – Τι είναι και πως λειτουργεί – Όλες οι πληροφορίες

Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ευρεία πλειοψηφία το Ενωσιακό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid το οποίο θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών.

Με 546 ψήφους υπέρ, 93 κατά και 51 αποχές, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο υιοθέτησε τη συμβιβαστική πρόταση επί του κανονισμού για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid.

Υπολείπεται πλέον η υιοθέτηση της ίδιας πρότασης και από τα κράτη μέλη στο Συμβούλιο, ώστε ο κανονισμός να αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιουλίου 2021. Η ψηφοφορία στο ΕΚ πραγματοποιήθηκε χθες με ψηφιακή μορφή και το αποτέλεσμά της ανακοινώθηκε σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης από τον Πρόεδρο Σασόλι.

Το ενωσιακό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID (πρώην «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό») θα διευκολύνει την ασφαλή ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Θα χρησιμεύει ως αποδεικτικό ότι ο/η κάτοχος του έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, έχει εξεταστεί για COVID-19 με αρνητικό αποτέλεσμα ή ότι έχει αναρρώσει από την COVID-19.

Το πιστοποιητικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Συνεχίζονται επίσης οι επαφές ώστε να καταστεί δυνατή η χρήση του και στην Ελβετία. Η Επιτροπή καταβάλλει προσπάθειες για να διασφαλίσει ότι τα πιστοποιητικά θα μπορούν να είναι συμβατά με τα συστήματα άλλων χωρών εκτός της ΕΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!