Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΕΕ-Ουγγαρία: Η Κομισιόν κινεί αύριο διαδικασία επί παραβάσει κατά της Βουδαπέστης
[Euronews]: ΕΕ-Ουγγαρία: Η Κομισιόν κινεί αύριο διαδικασία επί παραβάσει κατά της Βουδαπέστης

[Euronews]: ΕΕ-Ουγγαρία: Η Κομισιόν κινεί αύριο διαδικασία επί παραβάσει κατά της Βουδαπέστης

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να κινήσει αύριο διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ουγγαρίας για να αναγκάσει τον Βίκτορ Ορμπάν να υπαναχωρήσει ως προς τον νέο νόμο που εισάγει διακρίσεις κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ καταπατώντας τις ευρωπαϊκές αξίες και τις αρχές του κράτους δικαίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει τις απειλές σε εφαρμογή και θα απευθύνει αύριο προειδοποιητικό σημείωμα προς τις ουγγρικές αρχές, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.

«Αν η Ουγγαρία δεν διορθώσει αυτό το σφάλμα, η Κομισιόν θα κάνει χρήση των εξουσιών που της έχουν δοθεί ως τοποτηρητή των συνθηκών», είχε δηλώσεις ατις αρχές του Ιουλίου η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας και πάλι «όνειδος» τον ουγγρικό νόμο που απαγορεύει την δημοσίευση περιεχομένου για την ομοφυλοφιλία προς τους ανήλικους.

Ο νόμος που υιοθετήθηκε στις 15 Ιουνίου από το ουγγρικό κοινοβούλιο απαγορεύει την προώθηση περιεχομένου για την ομοφυλοφιλία προς τους ανήλικους.

«Η πορνογραφία και το περιεχόμενο που εκφράζει τη σεξουαλικότητα ή προωθεί την παρεκτροπή της ταυτότητας του φύλου, την αλλαγή φύλου και την ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμα στους κάτω των 18 ετών», αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας που έχει ως στόχο «την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών».

Στην πράξη, τα εκπαιδευτικά προγράμματα ή οι καταχωρήσεις των μεγάλων εταιρειών που αναφέρονται σε ομάδες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ δεν θα επιτρέπονται πλέον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!