Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: ΕΕ: Μικρότερος προϋπολογισμός για μια συμφωνία αναφορικά με το ταμείο ανάκαμψης
[Euronews]: ΕΕ: Μικρότερος προϋπολογισμός για μια συμφωνία αναφορικά με το ταμείο ανάκαμψης

[Euronews]: ΕΕ: Μικρότερος προϋπολογισμός για μια συμφωνία αναφορικά με το ταμείο ανάκαμψης

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ολοκληρώνει σήμερα τον κύκλο επαφών του με τους Ευρωπαίους ηγέτες για τον επόμενο κοινοτικό προϋπολογισμό και ενημέρωσε την Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων (COREPER) για το θέμα – έχοντας διαγνώσει ένα γενικό κλίμα πρόθεσης εξεύρεσης συμβιβασμού μέσα στον Ιούλιο, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που ενημέρωσε σήμερα τον Τύπο στις Βρυξέλλες, με ψηφιακά μέσα.

Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προτείνουν ένα οριακά μικρότερο επταετή προϋπολογισμό στους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αλλά θα εμμείνουν στον στόχο των 750 δισεκ. ευρώ του ταμείου ανάκαμψης από τον κορονοϊό, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Σαρλ Μισέλ θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα το νέο διαπραγματευτικό του πλαίσιο μειώνοντας το συνολικό επίπεδο του ΠΔΠ από την πρόταση της 21ης Φεβρουαρίου, διασφαλίζοντας τις επιστροφές ορισμένων κρατών και διατηρώντας το επίπεδο των 750 δισ. ευρώ για το ταμείο ανάκαμψης.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν συμφωνούν όλα τα Κράτη Μέλη στο ύψος των 750 δισ.ευρώ για το μέσο ανάκαμψης, αλλά εξήγησε ότι όλοι αποδέχονται ότι με αυτό το ποσό θα προσέλθουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. “Το συνολικό ύψος είναι σημαντικό ζήτημα, όπως και το ζήτημα της αναλογίας επιχορηγήσεων και δανείων”, σημείωσε. “Υπήρξαν και κράτη που δεν ήθελαν καθόλου επιχορηγήσεις, ή μικρότερο μέγεθος”, επεσήμανε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!