Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: EE: Καμία επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit
[Euronews]: EE: Καμία επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit

[Euronews]: EE: Καμία επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit

Από τον κυβερνητικό συνασπισμό απειλεί να αποχωρήσει το μεγαλύτερο φιλοβρετανικό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας αν δεν πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές μέσα στις επόμενες εβδομάδες στους όρους της συμφωνίας αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος Τζέφρι Ντόναλντσον ζήτησε την αφαίρεση όλων των νέων εμπορικών φραγμών ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Δεν θα μασήσω τα λόγια μου. Το πρωτόκολλο δεν είναι το πρόβλημα. Αντιθέτως, είναι η μόνη λύση που έχουμε. Η αποτυχία της εφαρμογής του δεν θα κάνει τα προβλήματα να εξαφανιστούν, αλλά θα μας αφαιρέσει τα εργαλεία για να τα λύσουμε. Μια επαναδιαπραγμάτευση του πρωτοκόλλου, όπως προτείνει η βρετανική κυβέρνηση, θα σήμαινε αστάθεια, αβεβαιότητα και έλλειψη προγνωσιμότητας στη Βόρεια Ιρλανδία. Να θυμάστε ότι μας πήρε 5 χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μάρος Σέφκοβιτς.

Το Λονδίνο επιμένει ότι το πρωτόκολλο δεν λειτουργεί και ζητεί αλλαγές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει το ενδεχόμενο οποιασδήποτε επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!