Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΕΕ: Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας για COVID-19
[Euronews]: ΕΕ: Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας για COVID-19

[Euronews]: ΕΕ: Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας για COVID-19

Οι 27 Υπουργοί Υγείας της ΕΕ, συνεδριάζουν εκτάκτως την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία του Vili Bero, Υπουργού Υγείας της Κροατίας, με αντικείμενο το συντονισμό της απάντησης της ΕΕ στην εξάπλωση του καινοφανούς κορονοϊού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συμβουλίου οι 27 Υπουργοί θα προβούν σε δημόσια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί με στόχο να βρεθεί η καλύτερη συντονισμένη απάντηση στις επιπτώσεις της αλλαγής της κατάστασης όσον αφορά την εστία COVID-19 στην ΕΕ. Οι Υπουργοί θα ακούσουν τον Hans Kluge, τον Περιφερειακό Διευθυντή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, τον Andrea Ammon, διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τον Guido Rasi, Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Η Κομισιόν θα εκπροσωπηθεί από την Επίτροπο για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου και τον Επίτροπο για τη Διαχείριση Κρίσεων Janez Lenarcic.

Προσερχόμενη στην έκτακτη συνεδρίαση, η επίτροπος Υγείας, ανέφερε: «Θέλω να πω ότι η σημερινή συνεδρίαση έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή σε ό,τι αφορά τις προσπάθειές μας να ανιτμετωπίσουμε την πρόκληση του COVID-19, θα εξετάσουμε την ετοιμότητα και τις ανάγκες των κρατών μελών και την σημασία της αλληλεγγύης που απαιτείται αυτές τις στιγμές. Θέλω με αυτή την ευκαιρία να εκφράσω την λύπη μου σε όσους έχουν επηρεαστεί και να διαβεβαιώσω ότι ως Επιτροπή, μαζί με τα κράτη μέλη κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!