Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΕΕ: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Βρετανίας
[Euronews]: ΕΕ: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Βρετανίας

[Euronews]: ΕΕ: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Βρετανίας

Διαδικασία επί παραβάσει κατά της βρετανικής κυβέρνησης ξεκινά η ΕΕ, εξαιτίας του νομοσχεδίου το οποίο αναιρεί τις ρυθμίσεις της συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την ανακοίνωση έκανε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς οι Βρυξέλλες είχαν δώσει προθεσμία στο Λονδίνο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο, κάτι που δεν έγινε.

«Έχουμε αποστείλει επιστολή προειδοποίησης προς τους Βρετανούς φίλους μας γιατί θέλουμε να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση. Παράλληλα εργαζόμαστε σκληρά για να εφαρμοστεί πλήρως και έγκαιρα η συμφωνία αποχώρησης γιατί είναι απαραίτητο να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας».

Η βρετανική κυβέρνηση θα απαντήσει εν ευθέτω χρόνω στην προειδοποιητική επιστολή από την ΕΕ για παράβαση των υποχρεώσεων του Λονδίνου όπως προκύπτουν από τη Συμφωνία Αποχώρησης, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Πρέπει να επιστρέψουμε στην ουσία και να πετύχουμε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Και αυτή η επιστολή είναι το επόμενο βήμα για κλιμάκωση. Χάνουμε όλη την καλή θέληση. Είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθούν όλοι στην ουσία που είναι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, γιατί εκεί βρίσκονται τα συμφέροντά μας» δήλωσε βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο δημοσιογράφος του euronews μεταδίδει: «Η κυβέρνηση εδώ λέει όσο το δυνατόν λιγότερα για αυτό, αναγνωρίζοντας την επιστολή της ΕΕ, αλλά χωρίς να απαντάει σε αυτήν. Έχει ένα μήνα περιθώριο να το κάνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!