Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Δράσεις κατά του πλαστικού στη Μασσαλία
[Euronews]: Δράσεις κατά του πλαστικού στη Μασσαλία

[Euronews]: Δράσεις κατά του πλαστικού στη Μασσαλία

Η Γαλλία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πλαστικών απορριμμάτων στην περιοχή και έχει χαμηλότερο ποσοστό ανακύκλωσης από τους ευρωπαίους γείτονές της. Ένας νόμος για τον περιορισμό των αποβλήτων ψηφίστηκε στις αρχές του έτους και οι μεγάλες πόλεις της νότιας ακτής υπόσχονται να καταβάλουν προσπάθειες, αλλά ορισμένοι ντόπιοι και επιχειρήσεις στην περιοχή της Μασσαλίας δεν περιμένουν πλέον τις δημόσιες αρχές και αναλαμβάνουν δράση αναπτύσσοντας οι ίδιοι λύσεις

Στο λιμάνι της Μασσαλίας, σε πάρκα ή στην παραλία .Το πλαστικό είναι σχεδόν παντού. Καταλήγοντας στη Μεσόγειο Θάλασσα, θα χρειαστούν περισσότεροι από τέσσερις αιώνες για να αποσυντεθούν και θα μολύνουν ολόκληρη την τροφική αλυσίδα. Ο Μπρις και ο Κέβιν είναι δύο έμπειροι δύτες. Όπως πολλές ΜΚΟ, συλλέγουν πλαστικά απόβλητα. Σε λιγότερο από τριάντα λεπτά, υποβρυχίως, τα δίχτυα τους είναι γεμάτα «Βρίσκουμε κυρίως πλαστικές συσκευασίες, κουτιά, γυάλινες φιάλες, αναπτήρες, κύπελλα». Ο Μπρις Μάσι θέλει να προχωρήσει περισσότερο. Αυτός ο βιολόγος και επιχειρηματίας αναπτύσσει μια εφαρμογή για όλους τους χρήστες της θάλασσας για την παρακολούθηση πλαστικών απορριμμάτων.«Θέλουμε να χαρτογραφήσουμε και να συγκεντρώσουμε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον για να έχουμε μια δυναμική εικόνα της εξέλιξης της κατάστασης στις θάλασσες και τους ωκεανούς».

600.000 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων καταλήγουν κάθε χρόνο στη Μεσόγειο Θάλασσα και η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που παράγουν τα περισσότερα πλαστικά απόβλητα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!