Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Euronews]: Δυσθυμία Ιαπώνων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
[Euronews]: Δυσθυμία Ιαπώνων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

[Euronews]: Δυσθυμία Ιαπώνων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

10 εβδομάδες πριν την έναρξη των εξ αναβολής Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και άνω του 80% των Ιαπώνων αθροιστικά θα ήθελαν είτε να μην τελεστούν φέτος είτε να ακυρωθούν ολοκληρωτικά.

Πρόκειται για δημοσκόπηση σε κυριακάτικη εφημερίδα ενώ ομάδες κατοίκων του Τόκιο έχουν αρχίσει να εκφράζουν και στον δρόμο την αντίθεσή τους.

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να τελέσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο και μόνο για να βολευτεί η Δ.Ο.Ε. και η τοπική κυβέρνηση στο Τόκιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για εμάς όταν υπάρχει μεταδοτικότητα σε όλη την χώρα, όταν είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι αθλητές υποφέρουν με πολλούς τρόπους», ανέφερε ο Χιρόσι Χοσίνο, ένας από τους διαδηλωτές.

«Είναι προφανές σε όλους ότι θα πρέπει να ακυρωθούν οι Αγώνες, αλλά κανείς- ούτε η οργανωτική επιτροπή, ούτε η τοπική κυβέρνηση, ούτε ο Πρωθυπουργός- κανείς τους δεν παίρνει τέτοια απόφαση. Δεν αντέχουμε να οργανώνουμε Ολυμπιακούς όταν έχουμε να κερδίσουμε τον κορωνοϊό», λέει ο Τόσιο Μιγιαζάκι.

Μέσα σε έναν μήνα το ποσοστό όσων αντιτίθενται στους Ολυμπιακούς μέσα σε συνθήκες πανδημίας αυξήθηκε κατά 10%.

Οι τοπικές αρχές επιχειρούν να καθησυχάσουν τον κόσμο τονίζοντας ότι όλα θα γίνουν με γνώμονα την προστασία πολιτών και αποστολών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!