Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η δύσκολη εξίσωση σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία
[Euronews]: Η δύσκολη εξίσωση σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία

[Euronews]: Η δύσκολη εξίσωση σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία

Στη σύσταση κυβερνητικού συνασπισμού με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους προσβλέπει ο νικητής των εκλογών της Κυριακής, Όλαφ Σολτς.

Ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος δήλωσε ότι έχει λαϊκή εντολή να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης και στόχος του είναι να το κάνει με τον σχηματισμό φωτεινός σηματοδότης.

«Πρώτη μου ιδέα είναι ότι θα έχουμε πολύ γρήγορα αποτέλεσμα για αυτήν την κυβέρνηση, αν είναι δυνατόν και πριν τα Χριστούγεννα. Είναι σαφές για εμάς ότι έχουμε εντολή να προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση που να αποτελείται από αυτά τα κόμματα που κέρδισαν τις εκλογές, δηλαδή το SPD που πήρε πολλές ψήφους, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί σε αυτό» δήλωσε ο Όλαφ Σολτς.

Μεγάλες ήταν οι απώλειες που υπέστη το μπλοκ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης που σημείωσε πτώση μεγαλύτερη του 8% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές καταγράφοντας το χειρότερο αποτέλεσμά της από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Εμείς αυτό που μπορούμε να πούμε από αυτό το ξεκάθαρο εκλογικό αποτέλεσμα είναι ότι μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι έχουν το δικαίωμα να σχηματίσουν κυβέρνηση. Όχι μόνο εμείς και το έκανα σαφές χθες αυτό, αλλά ούτε και το SPD» δήλωσε ο υποψήφιος καγκελάριος του CDU, Άρμιν Λάσετ.

Όπως όλα δείχνουν τα πάντα θα εξαρτηθούν από την βούληση των δύο μικρών κομμάτων που πλέον έχουν πάρει το ρόλο του ρυθμιστή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!