Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Αυτό είναι το εντυπωσιακό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς
[Euronews]: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Αυτό είναι το εντυπωσιακό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς

[Euronews]: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Αυτό είναι το εντυπωσιακό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς

Ένα φιλόδοξο, πολυσύνθετο και αρκετά πληθωρικό πρόγραμμα παρουσίασε για τη σεζόν 2020-21, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Λευτέρης Γιοβανίδης.

Περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, σημαντικά ελληνικά κείμενα του 19ου αιώνα, πρωτότυπα έργα, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, εκπαιδευτικά προγράμματα, κοινωνικές και επιμορφωτικές δράσεις, διαλέξεις, αφιερώματα, εργαστήρια. Το «βαρύ πυροβολικό» του είναι το θέατρο, καθώς ανάμεσα στους σκηνοθέτες που συμμετέχουν είναι οι: Δ. Καραντζάς, Άν. Μπρούσκου, Σ. Κακκάλας, Τ. Τζαμαργιάς, Ζ. Χατζηαντωνίου, κ. α. Ο κεντρικός άξονας και η βάση των επιλογών που έγιναν, είχε ως στόχο να αναδειχτεί το έργο Ελλήνων συγγραφέων. Το θέατρο του Πειραιά θα συμμετάσχει μάλιστα στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 2021, με μια σειρά εκδηλώσεων. Όλα αυτά βέβαια, υπό τον όρο, ότι δεν θα υπάρξουν πιο αυστηροί υγειονομικοί περιορισμοί.

Το Δημοτικό Θέατρο μεγαλώνει. Εγκαινιάζει την Σκηνή Ωμέγα, έναν νέο χώρο, μια πλήρως εξοπλισμένη σκηνή 120 θέσεων μέσα στο κτήριο του θεάτρου, στοχεύοντας έτσι να συμπεριλάβει στο ρεπερτόριό του μικρότερες, εναλλακτικές παραγωγές. Στην ίδια κατεύθυνση, το Πολιτιστικό Κέντρο Κωσταράκος, στα Καμίνια, ανανεώνεται και μετατρέπεται σε Πειραματική Σκηνή. Στη νέα αυτή σκηνή θα φιλοξενηθούν επιχορηγούμενες από το ΥΠΠΟΑ ομάδες θεάτρου.

ΘΕΑΤΡΟ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

25.11.20 — 21.2.21

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΦΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΘΕΝΑΙΟΣ

ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ένας νεαρός με μοναδική περιουσία ένα «ζητιανόξυλο», το μπουζούκι του, φτάνει φυγάς από τη Σύρο στον Πειραιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!