Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Διμερείς συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Μπαχρέιν κατά την επίσκεψη Αναστασιάδη
[Euronews]: Διμερείς συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Μπαχρέιν κατά την επίσκεψη Αναστασιάδη

[Euronews]: Διμερείς συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Μπαχρέιν κατά την επίσκεψη Αναστασιάδη

Συμφωνία και μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου του Μπαχρέιν στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο ομόλογός του του Μπαχρέιν Δρ. Αμπντουλατίφ μπιν Ρασίντ Αλζαγιάνι υπέγραψαν συμφωνία για την κατάργηση θεωρήσεων επί διπλωματικών, ειδικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων, κίνηση που θεωρείται πως ενισχύει τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Κύπρο και το Μπαχρέιν.

Επιπλέον, η υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πειλίδου και ο υπουργός Οικονομικών του Μπαχρέιν Σαΐχ Σαλμάν Μπιν Χαλίφα Αλ-Χαλίφα υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης για οικονομική και τεχνική συνεργασία, προκειμένου οι δύο χώρες να ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους σε πολυάριθμους τομείς, μεταξύ των οποίων η βιομηχανία, η γεωργία, οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες και οι δραστηριότητες στον τομέα των υδρογονανθράκων. Το μνημόνιο προβλέπει εξάλλου την παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης, αλλά και τεχνογνωσίας στους σχετικούς τομείς.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε νωρίτερα συνάντηση με τον βασιλιά του Μπαχρέιν Χαμάν μπιν Ίσα Χαλίφα, κατά την οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα εμπορίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Ανατολική Μεσόγειος και το Κυπριακό. Μετά τις υπογραφές, παρετέθη επίσημο γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!