Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Δίκη δολοφονίας Τζορτζ Φλόιντ: Τι κατέθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μινεάπολης για τον Ντέρεκ Σόβιν
[Euronews]: Δίκη δολοφονίας Τζορτζ Φλόιντ: Τι κατέθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μινεάπολης για τον Ντέρεκ Σόβιν

[Euronews]: Δίκη δολοφονίας Τζορτζ Φλόιντ: Τι κατέθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μινεάπολης για τον Ντέρεκ Σόβιν

Ο Ντέρεκ Σόβιν παραβίασε τους κανόνες της αστυνομίας της Μινεάπολης και τον κώδικα δεοντολογίας που διέπει την «ιερότητα της ζωής» κατά τη θανατηφόρα σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο, κατέθεσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης στη δίκη του λευκού πρώην αστυνομικού για την δολοφονία του Αφροαμερικανού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η πίεση που ασκήθηκε στο λαιμό του Φλόιντ από τον Σόβιν «παραβίασε τους κανόνες» που ισχύουν στο σώμα της αστυνομικής δύναμης της Μινεάπολης.

Αυτή η πίεση που ασκήθηκε ενώ ο Αφροαμερικανός είχε χάσει τις αισθήσεις του, είναι «αντίθετη με την εκπαίδευσή μας, και σίγουρα με την ηθική μας, με τις αξίες μας», δήλωσε ο Μεντάρια Αραντόντο στους ενόρκους σε δικαστήριο της Μινεάπολης.

Ο Σόβιν που δικάζεται για φόνο τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας του Φλόιντ, γονάτισε επί σχεδόν εννέα λεπτά στον λαιμό του 46χρονου Αφροαμερικανικού στις 25 Μαΐου 2020 στη Μινεάπολη, οδηγώντας στον θάνατό του. Η καταγραφή του περιστατικού σε βίντεο προκάλεσε παγκόσμιες ιστορικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας και του ρατσισμού.

Ο λευκός αστυνομικός έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες.

Οι εισαγγελείς κάλεσαν ως μάρτυρες στη δίκη τον Αραντόντο και άλλους αστυνομικούς για να αντικρούσουν την υπερασπιστική γραμμή του Σόβιν ότι έκανε μόνο ό,τι είχε εκπαιδευτεί να κάνει στα 19 του χρόνια ως αστυνομικός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!