Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Δικαστήριο ΕΕ: Νόμιμη η απαγόρευση της μαντίλας στην εργασία
[Euronews]: Δικαστήριο ΕΕ: Νόμιμη η απαγόρευση της μαντίλας στην εργασία

[Euronews]: Δικαστήριο ΕΕ: Νόμιμη η απαγόρευση της μαντίλας στην εργασία

Πλέον οι εταιρείες μπορούν να απαγορεύσουν στις μουσουλμάνες εργαζόμενες να φορούν μαντίλα σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ. Αφορμή για την απόφαση στάθηκαν οι υποθέσεις που είχαν φέρει ενώπιον του μουσουλμάνες στη Γερμανία, οι οποίες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τους εργοδότες τους από όταν άρχισαν να φορούν μαντίλα.

«Το Άρθρο 1 και το Άρθρο 2 της οδηγίας 2000/78 πρέπει να ερμηνευθούν ως ένας διεθνής κανόνας ότι ένας εσωτερικός κανόνας μπορεί να απαγορεύει στους εργαζόμενους να φορούν ενδεικτικά σημάδια που αφορούν πολιτικές, φιλοσοφικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις στον χώρο εργασίας και αυτό δεν αποτελεί ευθεία διάκριση με βάση τη θρησκεία ή την πίστη στο πλαίσιο της ερμηνείας ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ντύνονται με βάση τον θρησκευτικό κώδικα, με δεδομένο ότι αυτός ο κανόνας εφαρμόζεται γενικά και χωρίς εξαιρέσεις».

Το δικαστήριο έπρεπε να κρίνει αν η απαγόρευση της μαντίλας συνιστά παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας. Η απάντησή του ήταν ότι μια τέτοια απαγόρευση είναι δυνατή αν δικαιολογείται επαρκώς από την ανάγκη του εργοδότη παρουσιάσει μια εικόνα ουδετερότητας στους πελάτες του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!