Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Διεθνείς αγορές: Κοντά σε νέο υψηλό επίπεδο–ρεκόρ οι τιμές των μετοχών
[Euronews]: Διεθνείς αγορές: Κοντά σε νέο υψηλό επίπεδο–ρεκόρ οι τιμές των μετοχών

[Euronews]: Διεθνείς αγορές: Κοντά σε νέο υψηλό επίπεδο–ρεκόρ οι τιμές των μετοχών

Σε νέο υψηλό επίπεδο – ρεκόρ πλησίασαν οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο σήμερα καθώς το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε από τις ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα και την Ιαπωνία, τα πρόσφατα ισχυρά εταιρικά κέρδη και τις ελπίδες για ένα εμβόλιο κατά της COVID-19.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI αυξήθηκε 0,4% στις 608,98 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλό επίπεδο – ρεκόρ που είχε σημειώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα, με τη βοήθεια των ισχυρών κερδών που σημείωσαν οι μεγαλύτερες ασιατικές αγορές και το ανοδικό άνοιγμα των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού (εκτός της Ιαπωνίας) ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από την καθιέρωσή του το 1987 καθώς η Ιαπωνία βγήκε από την ύφεση, η Κίνα ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και υπεγράφη η μεγαλύτερη ιστορικά συμφωνία για το εμπόριο στην περιοχή.

Τη σκυτάλη πήραν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι σημείωναν επίσης άνοδο, με τον βρετανικό FTSE 100 και τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να καταγράφουν και οι δύο κέρδη περίπου 0,7%. Οι δείκτες προθεσμιακών τιμών των μετοχών στις ΗΠΑ υποδήλωναν ένα αντίστοιχα θετικό άνοιγμα της Wall Street αργότερα σήμερα.

Οι προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης συνέβαλαν επίσης στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, με το μπρεντ όπως και το αμερικανικό αργό (WIT) να καταγράφουν κέρδη περίπου 1%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!