Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ: Τριήμερο γνωριμίας με το θεατρικό είδος στο Σεράφειο
[Euronews]: Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ: Τριήμερο γνωριμίας με το θεατρικό είδος στο Σεράφειο

[Euronews]: Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ: Τριήμερο γνωριμίας με το θεατρικό είδος στο Σεράφειο

Είναι ένα από τα είδη θεάτρου που έχει έντονη παρουσία τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Το θέατρο Ντοκιμαντέρ μας έχει προσφέρει εξαιρετικές παραστάσεις Ελλήνων αλλά και ξένων δημιουργών την προηγούμενη δεκαπενταετία. Πόσα όμως γνωρίζουμε γι’ αυτό; Για τα υλικά του, τις πτυχές του, τις μεθόδους του, τις προσεγγίσεις και την ερευνητική του διαδικασία;

Το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ ετοιμάζει ένα ραντεβού γνωριμίας. Συστάθηκε πριν λίγους μήνες, με σκοπό να δημιουργήσει έναν δυναμικό πόλο έρευνας, καλλιτεχνικής δημιουργίας και ανάδειξης του θεάτρου ντοκιμαντέρ εντός κι εκτός Ελλάδας. Από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει την πρώτη του συνάντηση στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, για να μάθουμε περισσότερα, να λύσουμε απορίες, να πάρουμε απαντήσεις και να συνομιλήσουμε με όλους τους εμπλεκόμενους. Εκεί, για τρεις μέρες, θα συναντηθούν δημιουργοί του είδους, σπουδαστές, μελετητές, θεωρητικοί και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ιδιαίτερο αυτό είδος θεάτρου, για να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις και στρογγυλά τραπέζια.

Μάρθα Μπουζιούρη

Τη σύλληψη και την καλλιτεχνική επιμέλεια αυτού του γεμάτου τριημέρου έχει κάνει η σκηνοθέτιδα Μάρθα Μπουζιούρη. Μιλήσαμε μαζί της για να λύσουμε όλες μας τις απορίες και να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θεατρικό είδος, αλλά και για το τι μας περιμένει στο Meeting Event στο Σεράφειο.

-Τι είναι το θέατρο ντοκιμαντέρ; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

To θέατρο ντοκιμαντέρ είναι μια περιοχή καλλιτεχνικής δημιουργίας που αντλεί από πραγματικά γεγονότα ή ζητήματα που έχουν παρέλθει ή συμβαίνουν όσο η Ιστορία ακόμα γράφεται, στοχεύοντας σε μια αναστοχαστική προσέγγιση του παρελθόντος ή/και μια κριτική διαπραγμάτευση του σήμερα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!