Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Διάσκεψη δωρητών για τη Συρία
[Euronews]: Διάσκεψη δωρητών για τη Συρία

[Euronews]: Διάσκεψη δωρητών για τη Συρία

Περίπου 9,3 εκατομμύρια Σύροι πέφτουν να κοιμηθούν πεινασμένοι. Η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία και οι χρόνιες ελλείψεις σε τρόφιμα μετά από 9 χρόνια πολέμου βρίσκονται μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνόδου των δωρητών για τη Συρία που πραγματοποεί ο ΟΗΕ.

Ο ΟΗΕ αναζητεί σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χώρα. Στην ετήσια διάσκεψη δωρητών συμμετέχουν 60 χώρες και μη κυβερνητικές οργανώσεις

«Μια ολόκληρη γενιά παιδιών από την Συρία το μόνο που γνώρισε ήταν ο πόλεμος. Και αυτό δεν έχει τελειώσει γιατί ο συριακός λαός ζει ακόμη σε καθεστώς φόβου και υποφέρει. Το μέλλον του είναι σε ομηρία. Η Ευρώπη δεν μπορεί και δεν πρόκειται να το παραβλέψει» δήλωσε ο Υπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Στα δεινά των Σύρων ήρθε να προστεθεί η οικονομική ύφεση και το lockdown λόγω της covid-19, εξαιτίας των οποίων οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 200% σε έναν χρόνο, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.

Η διευθύντρια του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ για τη Συρία Κορίν Φλέτσερ λέει:

«Το καλάθι με τα βασικά τρόφιμα για μια συριακή οικογένεια έφτασε να στοιχίζει έως και 10 φορές παραπάνω σε σχέση πριν από τον πόλεμο. Τώρα στοιχίζει 20 φορές παραπάνω. Τι μας λέει ο κόσμος; Περιμένετε έως ότου πέσουν οι τιμές για να αγοράσετε φαγητό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!