Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ν. Δένδιας: Η Τουρκία έχει πλέον ξεφύγει από το πλαίσιο της λογικής
[Euronews]: Ν. Δένδιας: Η Τουρκία έχει πλέον ξεφύγει από το πλαίσιο της λογικής

[Euronews]: Ν. Δένδιας: Η Τουρκία έχει πλέον ξεφύγει από το πλαίσιο της λογικής

Τη δέσμευση της Ελλάδας στην προσπάθεια διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία, πάντοτε στη βάση του διεθνούς δικαίου, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη δήλωση που πραγματοποίησε, μετά το πέρας των επαφών του στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη είχε πλήθος συναντήσεων, το περιεχόμενο των οποίων δεν εξαντλήθηκε στα ζητήματα που αφορούν την Τουρκία, αλλά περιλάμβανε συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ιδιαίτερα υπό το φως των εξελίξεων στο Αφγανιστάν, τον ρόλο των γυναικών στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, καθώς και την ελευθερία του Τύπου.

Ως προς τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι επισήμανε στους συνομιλητές του «ότι η Τουρκία έχει πλέον ξεφύγει από το πλαίσιο της λογικής».

«Υπογράμμισα, όμως, ότι σε κάθε προκλητική ενέργεια η Ελλάδα απαντά με σύνεση και με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, ιδιαίτερα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Επανέλαβα ότι η Ελλάδα επιθυμεί την διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία, στο πλαίσιο, όμως, πάντοτε του διεθνούς δικαίου», ανέφερε.

«Ήταν ενθαρρυντικό ότι έλαβα σαφή μηνύματα στήριξης, αλλά και κατανόησης, ακόμα και από τους πιο δύσπιστους εταίρους. Βεβαίως, η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί. Επενδύοντας στις σχέσεις που έχουμε ήδη αναπτύξει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!