Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Δένδιας για Τουρκία: «Προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι συστημική απειλή»
[Euronews]: Δένδιας για Τουρκία: «Προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι συστημική απειλή»

[Euronews]: Δένδιας για Τουρκία: «Προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι συστημική απειλή»

«Η Άγκυρα κάνει ό,τι μπορεί για να επιβεβαιώσει εκείνους που θεωρούν ότι έχει γίνει μια συστημική απειλή για τη Δύση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον καθηγητή Kevin Featherstone σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics με θέμα: «Η Ελλάδα και οι Νέες Γεωπολιτικές Προκλήσεις».

«Από το πολυδιαφημιζόμενο δόγμα Νταβούτογλου “μηδέν προβλήματα με τους γείτονες”, η Τουρκία έχει προχωρήσει στο δόγμα “μηδέν γείτονες χωρίς προβλήματα” λόγω της επιθετικότητάς της», σημείωσε ο κ Δένδιας.

«Ο ρεβιζιονισμός που επιστρέφει για να στοιχειώσει την ήπειρό μας, είναι ένας παλιός εχθρός.Έχουμε την ιστορία στο πλευρό μας και έχουμε αποκομίσει διδάγματα από σκληρές εμπειρίες», επεσήμανε.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Ελλάδα, παρά την οκταετή οικονομική κρίση, παρά τις παγκόσμιες και περιφερειακές πολιτικές προκλήσεις, έδειξε απροσδόκητη ανθεκτικότητα σε ότι αφορά την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο, «ένας αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ένας πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή».

«Έχει καταφέρει να βρει τρόπους να συνεργαστεί με όλους εκτός από έναν από τους γείτονες της τόσο στα Βαλκάνια, στη Νότια Ευρώπη και στη Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Στην ίδια γεωγραφική περιοχή, η Τουρκία, από την πλευρά της, κατασκευάζει το δικό της δόγμα -χωρίς θεμέλια από άποψη διεθνούς δικαίου – για να ταιριάζει στη δική της αφήγηση στο τι είναι “δικαιοσύνη” και “ισότητα”», ανέφερε και χαρακτήρισε «μονομερή και βολική για τους δικούς της στόχους» την ερμηνεία του διεθνούς δικαίου από πλευράς της Άγκυρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!