Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Δένδιας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου
[Euronews]: Δένδιας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου

[Euronews]: Δένδιας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο έκτακτο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ζάγκρεμπ.

«Σήμερα θα συζητήσουμε, μεταξύ άλλων, την κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανατολικά θαλάσσια και χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Αυτό που αντιμετωπίζουμε έιναι μία μαζική κίνηση μεταναστών, οι οποίοι επί σειρά ετών κατοικούσαν στην Τουρκία, προς τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η κίνηση αυτή δημιουργήθηκε και ενορχηστρώθηκε από την Τουρκία. Και θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Τουρκία φέρει μεγάλο βάρος του προσφυγικού, με 4.000.000 ανθρώπους, όμως την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να δεχτούμε να χρησιμοποιούνται αυτοί οι άνθρωποι ως μοχλός πίεσης», ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ. Ο Μπορέλ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την κατάπαυση πυρός στην Ιντλίμπ που συμφωνήθηκε από τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Βλάντιμιρ Πούτιν το βράδυ της Πέμπτης στη Μόσχα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!