Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Δένδιας από το Κίεβο: Ζήτημα αρχών για εμάς η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο
[Euronews]: Δένδιας από το Κίεβο: Ζήτημα αρχών για εμάς η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο

[Euronews]: Δένδιας από το Κίεβο: Ζήτημα αρχών για εμάς η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο

Την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών δεσμών Ελλάδας και Λιβύης, προέταξε σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογό του στο Κίεβο, Dmytro Kuleba, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. “Μπορούμε να ενισχύσουμε το εμπόριό μας. Και επίσης, βέβαια, μπορούμε να έχουμε έναν ειλικρινή και διαρκή, συνεχή διάλογο, γιατί και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουμε προκλήσεις. Βασική αρχή θα πρότεινα και των δύο να είναι αυτό, που για την Ελλάδα είναι πάγια τακτική: η αυστηρή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, η αυστηρή προσήλωση στην ειρηνική επίλυση των διαφορών, η αυστηρή προσήλωση στην αποχή από απειλή ή από χρήση βίας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως η Ελλάδα στηρίζει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, σημειώνοντας ότι αυτό το επαναλαμβάνει σταθερά σε όλα τα φόρα και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει. “Kαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ και στον ΟΑΣΕ” επισήμανε και εξέφρασε τη δέσμευση πως αυτό θα συνεχίσει να το κάνει ανεξαρτήτως κόστους γιατί είναι θέμα αρχής.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο ιδανικός σύμμαχος και βοηθός της Ουκρανίας στην ευρωπαϊκή της πορεία, γιατί επιθυμεί την ενίσχυση αυτών των σχέσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!