Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Dark waters: «Σκοτεινά και βρώμικα νερά»
[Euronews]: Dark waters: «Σκοτεινά και βρώμικα νερά»

[Euronews]: Dark waters: «Σκοτεινά και βρώμικα νερά»

Το Dark Waters του Τοντ Χέινς είναι μια ταινία που πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του δικηγόρου Ρόμπερτ Μπίλοτ, που ανέλαβε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα μιας ομάδας κατοίκων στην Πενσιλβάνια απέναντι στην μεγάλη οικολογική καταστροφή που προκαλούσε με τα τοξικά της απόβλητα η DuPont, μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές χημικές βιομηχανίες

Αυτά τα χημικά ακόμα απορρίπτονται σε πολλές περιοχές της Ευρώπης. Για αυτό η ταινία παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Βρυξέλλες παρόντος όλου του καστ αλλά και του ίδιου του Ρόμπερτ Μπίλοτ, του θρυλικού δικηγόρου η ιστορία του οποίου ενέπνευσε την ταινία.

«Είναι μια ιστορία που αγγίζει τον καθέναν. Τον καθέναν στην Ευρώπη. Αυτά τα χημικά βρίσκονται σε όλους μας. Είναι στο αίμα μας. Υπάρχουν βρέφη που γεννιούνται με αυτά τα χημικά. Αυτή είναι μια ιστορία που πηγαίνει αρκετά παραπέρα από αυτό που συμβαίνει στην Δυτική Βιρτζίνια ή στα αγροκτήματα εκεί. Επηρεάζει τον καθέναν, αυτα τα χημικά βρέθηκαν στο πόσιμο νερό σε όλο τον κόσμο και είναι στο αίμα μας», σχολίασε ο Ρόμπερτ Μπίλοτ.

Αυτά τα χημικά μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου, να προκαλέσουν καρκίνο ή να δημιουργήσουν άλλες ακόμα και εκ γεννετής ασθένειες. Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό και υγειονομικό σκάνδαλο που ο σκηνοθέτης Τοντ Χέινς κατάφερε να παρουσιάσει στην ταινία με έναν τρόπο που έχει στοιχεία ενός οικολογκού θρίλερ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!