Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Δανία: Θα φτιάξουν τεχνητό νησί έξω από την Κοπεγχάγη
[Euronews]: Δανία: Θα φτιάξουν τεχνητό νησί έξω από την Κοπεγχάγη

[Euronews]: Δανία: Θα φτιάξουν τεχνητό νησί έξω από την Κοπεγχάγη

Την “δόξα” του Ντουμπάι φαίνεται πως ζήλεψε η Δανία και συγκεκριμένα η Κοπεγχάγη.

Το κοινοβούλιο της χώρας άναψε το «πράσινο φως» για την ανέγερση ενός τεχνητού νησιού έξω από την Κοπεγχάγη, το οποίο προορίζεται να φιλοξενήσει 35.000 κατοίκους της πρωτεύουσας.

Η Δανία που θεωρείται από πολλούς ως μια αρκετά οικολογική χώρα της Ευρώπης, με την κίνησε αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από οικολογικές οργανώσεις και πολίτες.

Το σχέδιο πέρασε με 85 ψήφους υπέρ, παρά τις αντιδράσεις από τους περιβαλλοντολόγους, οι οποίοι προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι για να «χτιστεί» το νησί η πόλη θα επιβαρυνθεί με 350 επιπλέον διαδρομές φορτηγών στο πλαίσιο της μεταφοράς 80 εκατομμυρίων τόνων… εδάφους.

Οι εργασίες για το ενός τετραγωνικού μιλίου «Lynetteholm» αναμένεται πάντως να ξεκινήσουν αργότερα φέτος και να ολοκληρωθούν έως το 2035, ενώ οι κατοικίες θα έχουν χτιστεί μέχρι το 2070.

Το τεχνητό νησί θα συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω περιφερειακής οδού, τούνελ και σιδηροδρομικής γραμμής μετρό.

Παράλληλα, ένα ανάχωμα θα χτιστεί γύρω από αυτό για να προστατεύει το λιμάνι από τις καταιγίδες και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Πολλοί «πράσινοι» ακτιβιστές έχουν πάντως ταχθεί κατά του σχεδίου της κυβέρνησης, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για την επιπλέον κίνηση, αλλά και για τη ρύπανση στην Κοπεγχάγη.

«Αυτό το έργο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της Κοπεγχάγης και ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στην ιστορία της Δανίας, απλώς “αναδύεται” κατά τις εκλογικές περιόδους όπου δεν έχουμε την ευκαιρία να ακουστούμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας Nicholas Woollhead, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση θα πρέπει να είχε αναβληθεί μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!