Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Δανία: Άρση και των τελευταίων περιορισμών
[Euronews]: Δανία: Άρση και των τελευταίων περιορισμών

[Euronews]: Δανία: Άρση και των τελευταίων περιορισμών

Η Δανία είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ήραν όλους του περιορισμούς κατά για την αντιμετώπιση της COVID-19

Η επιστροφή στην ομαλότητα ήρθε σταδιακά αλλά από την Παρασκευή ακόμη κι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης μπαίνει στο συρτάρι, αφού δεν είναι υποχρεωτική η επίδειξή του.

8 στους 10 Δανούς άνω των 12 ετών έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό σχήμα.

«Η Δανία αίρει τους περιορισμούς διότι η εμβολιαστική ροή υπήρξε πολύ επιτυχής και ως συνέπεια είχαμε την πανδημία υπό έλεγχο στην χώρα. Γι αυτό κι αντιμετωπίζουμε τα εναπομείναντα περιστατικά μέσα στο υφιστάμενο νοσοκομειακό σύστημα», διευκρινίζει ο Γενς Λούντγκρεν καθηγητής ιολογίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.

Από τα μεσάνυκτα η δανική κυβέρνηση δεν θεωρεί πλέον την COVID-19 μία «κοινωνικά κρίσιμη νόσο»

«Η καθημερινότητα είναι λίγο ως πολύ η ίδια και η ελευθερία βρίσκεται σε όλες τις εκφάνσεις. Αλλά οι καλές συνήθειες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να υφίστανται: θυμηθείτε να πλένετε και να απολυμαίνετε τα χέρια σας, αν έχετε συμπτώματα κάντε τεστ, απομονωθείτε αν είστε θετικοί να μην μεταδώστε τον ιό κι ανοίξει μια νέα αλυσίδα. Έτσι εξακολουθούμε να έχουμε την ασθένεια ανάμεσά μας, που είναι πολύ μεταδοτική, αλλά έχουμε ορισμένα πανίσχυρα όπλα. Εμβόλια, τεστ κι άλλα στην κοινωνία μας», επισημαίνει ο Μάγκνους Χεούνικ, Υπουργός Υγείας της Δανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!