Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID: Ο ΠΟΥ θα ξαναρχίσει την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V – Ποια η κατάσταση διεθνώς
[Euronews]: COVID: Ο ΠΟΥ θα ξαναρχίσει την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V – Ποια η κατάσταση διεθνώς

[Euronews]: COVID: Ο ΠΟΥ θα ξαναρχίσει την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V – Ποια η κατάσταση διεθνώς

Ο ΠΟΥ θα ξαναρχίσει σύντομα την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, ενώ ο Λίβανος θα λάβει 500.000 δόσεις από τη Γαλλία, ακόμη 1 εκατομμύριο κατόπιν συμφωνίας με την Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παναμάς αγοράζει επιπλέον 3 εκατ. δόσεις του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται να καταγράφονται διεθνώς κρούσματα του νέου κορωνοϊού, καθώς και θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 .

ΠΟΥ και Sputnik V

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται σύντομα να επανεκκινήσει την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19, του Sputnik V, διαβεβαίωσε σήμερα μία αξιωματούχος του ΠΟΥ, ενώ οι συζητήσεις με τη Μόσχα “βρίσκονται στα πρόθυρα επίλυσης”.

Μέχρι σήμερα, ο ΠΟΥ έχει εγκρίνει έναν μικρό αριθμό εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Pfizer/BioNTech, της Moderna, της Sinovac και της Sinopharm καθώς και αρκετές εκδόσεις αυτών που αναπτύχθηκαν από την AstraZeneca.

“Το Sputnik V ξεκίνησε τη διαδικασία (σ.σ. έγκρισης) με τον ΠΟΥ νωρίτερα φέτος και η διαδικασία διεκόπη λόγω ελλιπών νομικών διαδικασιών”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η δρ Μαριάντζελα Σιμάο, υποδιευθύντρια του ΠΟΥ, υπεύθυνη για την πρόσβαση σε φάρμακα και σε προϊόντα υγείας.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιες ήταν αυτές οι διαδικασίες.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι οι συζητήσεις με τη ρωσική κυβέρνηση για αυτό το θέμα είναι κοντά στο να επιλυθούν”, τόνισε η Σιμάο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!