Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: «COVID Free Gr»: Πώς λειτουργεί η δωρεάν εφαρμογή
[Euronews]: «COVID Free Gr»: Πώς λειτουργεί η δωρεάν εφαρμογή

[Euronews]: «COVID Free Gr»: Πώς λειτουργεί η δωρεάν εφαρμογή

Καίριο ρόλο κατά την εφαρμογή των νέων μέτρων στην Ελλάδα θα διαδραματίσει η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablet «COVID Free Gr», μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται η επαλήθευση των ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών COVID και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr. Να διευκρινιστεί ότι απαιτείται Διαδίκτυο για την επαλήθευση των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr, κάτι που δεν ισχύει για τα ευρωπαϊκά ψηφιακά πιστοποιητικά.

Τη λειτουργία της εφαρμογής επαλήθευσης των ευρωπαϊκών πιστοποιητικών «Covid Free GR» παρουσίασε την Τρίτη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και είναι ήδη διαθέσιμη, για κινητά τηλέφωνα και tablet με λογισμικό iOS ή Android, διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play.

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, η διαδικασία να «κατεβάσει» κάποιος την εφαρμογή-κλειδί, όπως τη χαρακτήρισε, για να μπορεί να ελέγχει την γνησιότητα του ψηφιακού πιστοποιητικού, είναι εύκολη και απλή.

Η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο internet, ενώ για τις ελληνικές βεβαιώσεις απαιτείται.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Υπάρχουν τρία επίπεδα επαλήθευσης:

  • Πράσινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από COVID.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!