Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Covid-19:Οι Γάλλοι υγειονομικοί στους δρόμους
[Euronews]: Covid-19:Οι Γάλλοι υγειονομικοί στους δρόμους

[Euronews]: Covid-19:Οι Γάλλοι υγειονομικοί στους δρόμους

Η εμπροσθοφυλακή της Γαλλίας στη μάχη κατά της covid19 ξέμεινε από πυρομαχικά.«Είμαστε εξουθενωμένοι. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα κατάρρευσης…είμαστε πολύ πιεσμένοι, δεν είμαστε καλά». Την Πέμπτη,το υγειονομικό προσωπικό σε όλη τη Γαλλία κατέβηκε σε απεργία ώστε να κανει γνωστή στη κυβέρνηση και τους πολίτες την κατάστασή τους.«Είναι τρομερό.Εχουμε παντού ελλείψεις προσωπικού.Μας λείπουν τα μέσα, εργαζόμαστε κάτω από αξιοθρηνήτες συνθήκες».

Για χρόνια,γιατροί και νοσηλευτές έκαναν λόγο για εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, καθώς και χρόνια έλλειψη επενδύσεων.Υπογραμμίζουν ότι η δέσμευση της κυβέρνησης να χορηγήσει 8 δισεκατομμύρια ευρώ στον κλάδο τους δεν αρκεί. Προειδοποίησαν ότι υπό αυτές τις συνθήκες ενδέχεται να μην είναι σε θέση να κερδίσουν ενάντια σε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού.«Το σώμα μου με εγκαταλείπει . Το κεφάλι μου, θα πρέπει να δω τι θα κάνω. Είδα συναδέλφους να αρρωσταίνουν … και στο τέλος ακούσαμε την κυβερνηση να λεει – «Θα επιστρέψετε (στον αγώνα) γιατί σας εμπιστευόμαστε». Ε λοιπόν θα είναι χωρίς εμένα».

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 9 μεγάλες πόλεις της χώρας σε μια προσπάθεια μείωσης του αριθμού των καθημερινών νέων λοιμώξεων και του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με την επικεφαλής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Λαριμπουαζιέρ:«Το πρόβλημα αυτή τη φορά είναι ότι η επιδημία ανακάμπτει το χειμώνα. Το χειμώνα, έχουμε μεγάλο αριθμό ασθενών που νοσηλεύονται λόγω χρόνιων αναπνευστικών ή καρδιακών παθήσεων, εποχικών ιών ή γρίπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!