Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Covid-19:Αποταμιευτικές συνήθειες των Ευρωπαίων καταναλωτών
[Euronews]: Covid-19:Αποταμιευτικές συνήθειες των Ευρωπαίων καταναλωτών

[Euronews]: Covid-19:Αποταμιευτικές συνήθειες των Ευρωπαίων καταναλωτών

Η πανδημία του κορωνοιού θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση σε επίπεδο παρόμοιο με την Ύφεση του 1929 υπογραμμίζει το ΔΝΤ.Με αφορμή την παγκόσμια έρευνα αποταμίευσης έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν το 40% των ευρωπαίων καταναλωτών αποταμιεύουν εξοικονομούν σημαντικά λιγότερα χρήματα για το μέλλον από ό, τι πριν από την Covid-19. Στις τρεις πρώτες θέσεις είναι Πολωνία, Ουγγαρία και Ιταλία ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα Τα νέα λοκντάουν που εφαρμόζονται ενδέχεται να επιδεινώσουν την κατάσταση των ευρωπαϊκών νοικοκυριών.

Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ύφεσης διπλής εμβέλειας, καθώς έχουν τεθεί σε εφαρμογή νέοι οικονομικοί περιορισμοί για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, δηλώνει αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε έρευνα της Ιστρουμ ρωτηθηκαν 4.800 καταναλωτές σε 24 χώρες προκειμένου να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο της Covid-19 στην οικονομική τους ευημερία.Το 48% βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση. Ο ένας στους πέντε απέκτησε περισσότερο χρέος για να καλύψει τις καθημερινές του δαπάνες ενώ μόνο ο ενας στους 3 είχε θετικό οικονομικό αντίκτυπο.

Στη Βρετανία σχεδόν τα δύο τρίτα όλων των επιχειρήσεων ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο αφερεγγυότητας, ενώ σύμφωνα με το Γραφείο εθνικών Στατιστικών το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να υποστεί «πλημμύρα» πτωχεύσεων τους επόμενους μήνες ενώ το 43% των εταιρειών λειτουργούν σε αποθεματικά μετρητών κάτω των έξι μηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!