Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Θλιβερά ρεκόρ για Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία
[Euronews]: COVID-19: Θλιβερά ρεκόρ για Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία

[Euronews]: COVID-19: Θλιβερά ρεκόρ για Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία

Το φράγμα των δύο εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας έσπασε την Τρίτη η Γαλλία κι έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που φθάνει σε τέτοιους αριθμούς.

Παρ’ όλα αυτά, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι η χώρα δείχνει να έχει αφήσει τα χειρότερα και το ρεκόρ της 2ας Νοεμβρίου πίσω της.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν από την πλευρά του υπήρξε ξεκάθαρος για τον εορτασμό των φετινών Χριστουγέννων: «Μπορώ να είμαι απόλυτος σε μόνο ένα πράγμα: Πρέπει να προσέξουμε πολύ! Ανεξαρτήτως των συνθηκών στις οποίες συναντιόμαστε, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μοιραστούμε ένα γεύμα, όμως θα πρέπει να σεβαστούμε κάποιους κανόνες για να προστατέψουμε ο ένας τον άλλο και να βρισκόμαστε σε εγρήγορση».

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια. Κάποιες χώρες, όμως, όπως η Γερμανία αρχίζουν να βλέπουν σημάδια ότι τα περιοριστικά μέτρα αποδεικνύονται αποτελεσματικά.

Παρομοίως και στην Ολλανδία, όπου ο αριθμός των μολύνσεων σημείωσε κάμψη για τρίτη διαδοχική εβδομάδα. Η κυβέρνηση επέβαλε μερικό lockdown από τα μέσα Οκτωβρίου, το οποίο αυστηροποίησε περαιτέρω στις 3 Νοεμβρίου.

Πορεία αντίθετη στην Τουρκία, όπου ο αριθμός των ημερήσιων απωλειών αυξήθηκε απότομα, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλουν στους πολίτες απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και στα εστιατόρια να σερβίρουν μόνο takeaway.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!