Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Covid-19 στην Ευρώπη: Πάσχα στα εμβολιαστικά κέντρα σε Γαλλία και Γερμανία
[Euronews]: Covid-19 στην Ευρώπη: Πάσχα στα εμβολιαστικά κέντρα σε Γαλλία και Γερμανία

[Euronews]: Covid-19 στην Ευρώπη: Πάσχα στα εμβολιαστικά κέντρα σε Γαλλία και Γερμανία

Στα εμβολιαστικά κέντρα πέρασαν τη μέρα του Πάσχα των Καθολικών χιλιάδες άνθρωποι στην Ευρώπη. Στη Γαλλία το πρόγραμμα ανοσοποίησης συνεχίζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς την ώρα που τα κρούσματα Covid-19 καταγράφουν νέα εκρηκτική αύξηση.

Η Μαζιντά Ελ Μοχταρί είναι γιατρός και εργάζεται αυτό το διάστημα σε εμβολιαστικό κέντρο και παρατηρεί ότι: «Όσοι ανήκουν στις κατηγορίες που εμβολιάζονται τώρα έρχονται με χαρά, κλείνουν ραντεβού και κάνουν το εμβόλιο. Έχουμε πρόβλημα με όσους δεν ανήκουν ακόμα στην κατηγορία εμβολιασμού και βιάζονται κάτι το οποίο το κατανοώ καθώς όλοι θέλουν να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή. Τους εξηγούμε ευγενικά ότι θα έρθει η ώρα τους και πως για την ώρα επικεντρωνόμαστε σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας κι έτσι δυστυχώς δεν μπορούμε να εμβολιάσουν τους πάντες με τις δόσεις που διαθέτουμε».

Παρά την μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος για το εμβόλιο, στη Γαλλία είναι σαφές πως δεν θέλουν όλοι να κάνουν οποιοδήποτε διαθέσιμο εμβόλιο. Η εμπιστοσύνη πολλών για το εμβόλιο της AstraZeneca έχει κλονιστεί παρά τις ανακοινώσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Σε εμβολιαστικό κέντρο στο Καλέ πάνω από πεντακόσιες δόσεις χάθηκαν μέσα στο σαββατοκύριακο.

Και στη Γερμανία σημειώνεται επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος. Όσο για την καταγεγραμμένη δυσπιστία προς τον εμβόλιο της AstraZeneca που εδράζεται στις αναφορές για περιστατικά θρομβοεμβολής σε ανθρώπους που είχαν λάβει το εμβόλιο, συνεχίζεται κανονικά η χορήγησή του στους άνω των 60 ετών σύμφωνα με τις αποφάσεις του γερμανικού οργανισμού φαρμάκων και τις οδηγίες του ευρωπαϊκού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!