Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Covid-19 στην Ευρώπη: Έξαρση κρουσμάτων και νοσηλειών
[Euronews]: Covid-19 στην Ευρώπη: Έξαρση κρουσμάτων και νοσηλειών

[Euronews]: Covid-19 στην Ευρώπη: Έξαρση κρουσμάτων και νοσηλειών

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας της Πολωνίας. Για τρίτη συνεχή μέρα καταγράφηκαν πάνω από τριάντα πέντε χιλιάδες νέα κρούσματα.

Ταυτόχρονα, σημάδια κόπωσης των πολιτών από την μακρά περίοδο υπό αυστηρά μέτρα δεν διευκολύνουν τις προσπάθειες των αρχών να ελεγχθεί η διασπορά του ιού. Η ανησυχία εντείνεται ενόψει του Πάσχα των καθολικών την Κυριακή 4 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέσκι μιλά για μια δραματική στιγμή της πανδημίας: «Απέχουμε ένα βήμα πριν διαβούμε την διαχωριστική γραμμή μετά την οποία δεν θα μπορούμε να φροντίζουμε σωστά τους ασθενείς, τους πολίτες μας. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε αυτό το σενάριο».

Στο Βέλγιο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα σύμφωνα με τα οποία εφεξής οι καταναλωτές πρέπει να κλείνουν ραντεβού και να δεσμεύουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να κάνουν τα ψώνια τους ή να παραλάβουν παραγγελίες. Έπειτα από ένα διάστημα σταθεροποίησης της επιδημιολογικής εικόνας, καταγράφεται νέα έξαρση. Μέσα σε μία εβδομάδα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 40% και οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 28%.

Κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης παραμένουν κλειστά ως τις 25 Απριλίου ενώ κλείνουν εκ νέου τα σχολεία. Τις υγειονομικές αρχές προβληματίζει η βρετανική μετάλλαξη που έχει πολύ μεγάλη διασπορά.

Στην Πορτογαλία, ξεκίνησε ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στην εκπαίδευση με το εμβόλιο της AstraZeneca, η χορήγηση του οποίου είχε ανασταλεί για μία εβδομάδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!