Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Συντονισμός των ταξιδιωτικών περιορισμών στην ΕΕ – Πως και ποιοι θα μπαίνουν σε καραντίνα
[Euronews]: COVID-19: Συντονισμός των ταξιδιωτικών περιορισμών στην ΕΕ – Πως και ποιοι θα μπαίνουν σε καραντίνα

[Euronews]: COVID-19: Συντονισμός των ταξιδιωτικών περιορισμών στην ΕΕ – Πως και ποιοι θα μπαίνουν σε καραντίνα

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων των 27 της ΕΕ (27 Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) ενέκρινε σύσταση – πακέτο σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση στους περιορισμούς της ελεύθερης κυκλοφορίας λόγω COVID-19, με στόχο την αποφυγή κατακερματισμού και αναστάτωσης και στην αύξηση της διαφάνειας και της προβλεψιμότητας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το πακέτο που εγκρίθηκε την Τρίτη (είχε περάσει από το COREPER την Παρασκευή 9/10), οποιαδήποτε μέτρα που περιορίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία για την προστασία της δημόσιας υγείας πρέπει να είναι αναλογικά και να μην εισάγουν διακρίσεις, και πρέπει να αρθούν μόλις το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι “τα κράτη μέλη δεν πρέπει να περιορίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων που ταξιδεύουν προς ή από χώρες που έχουν χαρακτηριστεί πρασίνες”.

Θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση στην δική τους επικράτειά και να έχουν διαφορετική μεταχείριση για τους ταξιδιώτες από τις πορτοκαλί και τις κόκκινες ζώνες.

Επιπλέον τονίζεται ότι “τα κράτη μέλη δεν πρέπει κατ `αρχήν να αρνούνται την είσοδο σε άτομα που ταξιδεύουν από άλλα κράτη μέλη”.

Τα κράτη μέλη που θεωρούν απαραίτητο να εισαχθούν περιορισμοί θα μπορούσαν να απαιτούν από άτομα που ταξιδεύουν από μη πράσινες περιοχές να:

- υποβάλλονται σε καραντίνα

- υποβάλλονται σε εξέταση μετά την άφιξη

  • “Τα κράτη μέλη μπορούν να προσφέρουν τη δυνατότητα αντικατάστασης αυτής της εξέτασης με εξέταση που πραγματοποιήθηκε πριν από την άφιξη”, σημειώνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!