Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Covid-19: Προς αυστηροποίηση των μέτρων η Γαλλία
[Euronews]: Covid-19: Προς αυστηροποίηση των μέτρων η Γαλλία

[Euronews]: Covid-19: Προς αυστηροποίηση των μέτρων η Γαλλία

Ώρα για λήψη αυστηρότερων μέτρων για την γαλλική κυβέρνηση καθώς εκατοντάδες κρούσματα Covid-19 καταγράφονται καθημερινά. Μόνο την Πέμπτη πλησιάσαν τις δέκα χιλιάδες. Σταδιακά η Γαλλία μπαίνει στο κόκκινο.

«Πρέπει να είμαστε απαιτητικοί, ρεαλιστές και να μην υποκύπτουμε στον πανικό», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν πριν το έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας που θα αποφασίσει αυστηρότερα μέτρα.

Ο μέσος όρος του δείκτη μεταδοτικότητας σε όλη τη χώρα είναι 1,29.

Κάτι που σημαίνει ότι κάθε ένας που προσβάλλεται από τον ιό μολύνει περισσότερους από έναν.

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις αρχές του μήνα συνοδεύτηκε από υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων. Ταυτόχρονα, έχουν αυξηθεί και τα διαγνωστικά τεστ που διενεργούνται σε όλη τη Γαλλία.

Τις δυο τελευταίες εβδομάδες, στη Γαλλία καταγράφηκαν 130 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες διαγνωστικά τεστ. Είναι από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Καθώς η διασπορά του ιού κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική, δεν αποκλείονται τοπικά lockdown, αλλαγές στη διάρκεια της καραντίνας που επιβέλεται μετά από ταξίδια και περιορισμοί στις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους, όπως αποφασίστηκε στην Αγγλία με τις συναθροίσεις να μειώνονται στα έξι άτομα.

Αποφάσεις αναμένονται και για την ρύθμιση της τηλεργασίας με την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όπως διεκδικούν τα εργατικά συνδικάτα που βρίσκονται σε διάλογο με τις εργοδοτικές ενώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!