Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Πότε θα είναι το τέλος της πανδημίας στην Κύπρο και στην Ελλάδα
[Euronews]: COVID-19: Πότε θα είναι το τέλος της πανδημίας στην Κύπρο και στην Ελλάδα

[Euronews]: COVID-19: Πότε θα είναι το τέλος της πανδημίας στην Κύπρο και στην Ελλάδα

Η Κύπρος αναμένεται να είναι `ελεύθερη` εκατό τοις εκατό από τον COVID-19 στις 25 Μαΐου και η Ελλάδα στις 12 Ιουλίου, σύμφωνα με μελέτη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης για το τέλος της πανδημίας ανά το παγκόσμιο.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα μαθηματικό μοντέλο το οποίο αναφέρεται σε τρεις κατά σειρά ημερομηνίες όπου φαίνεται η εξέλιξη της πανδημίας του ιού, από το σημείο καμπής των κρουσμάτων, μέχρι την καταγραφή του 97%, του 99% και του 100% αντίστοιχα των νέων περιπτώσεων μόλυνσης σε κάθε χώρα.

Η μελέτη είναι υπό εξέλιξη και η τελευταία επικαιροποίηση έγινε στις 2 Μαΐου. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι εξελίξεις και τα δεδομένα μπορεί να μεταβληθούν από αστάθμητους, κάθε φορά παράγοντες και διευκρινίζουν πως σε κάθε χώρα και σε κάθε συγκεκριμένη χρονική στιγμή ακολουθούνται άλλα μοτίβα. Για παράδειγμα, αναφέρουν πως στις 21 Απριλίου η Κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωνε την επέκταση των μέτρων περιορισμού, ενώ την ίδια ημέρα η Ιταλία ανακοίνωνε σχέδιο σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας από τις 4 Μαΐου.

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες περιλαμβάνει τα μέτρα που έχουν λάβει οι διάφορες Κυβερνήσεις, την συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα αλλά και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας και εξηγούν πως όπως και άλλες πανδημίες, ο COVID-19 ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο, από τα πρώτα κρούσματα και την έξαρση , μέχρι το σημείο καμπής, τη μείωση των κρουσμάτων και το τέλος της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!