Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Covid-19: Η παγκόσμια κούρσα των εμβολίων
[Euronews]: Covid-19: Η παγκόσμια κούρσα των εμβολίων

[Euronews]: Covid-19: Η παγκόσμια κούρσα των εμβολίων

Περισσότερα από 100 προγράμματα εμβολίων, περί τα δέκα σε φάση κλινικών δοκιμών και η ελπίδα για την ανάπτυξη τους προσεχείς μήνες ενός αποτελεσματικού εμβολίου: ποτέ η έρευνα δεν υπήρξε τόσο μαζική και ταχεία.

Παγκόσμια επιταγή

«Η ταχεία ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της Covid-19 αποτελεί παγκόσμια επιταγή: όπως και άλλοι επιστήμονες, ο αμερικανός Barney S. Graham του National Institutes of Health (NIH) θεωρεί κρίσιμη την μάχη των εμβολίων στον πόλεμο του πλανήτη κατά της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός SARS-Cov-2.

Διεθνείς παράγοντες, όπως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, είναι πεπεισμένοι ότι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο θα αποτελούσε «το μόνο εργαλείο που θα επέτρεπε την επιστροφή του κόσμου σε μία αίσθηση κανονικότητας». «Θα έσωζε εκατομμύρια ζωές και θα εξοικονομούσε αναρίθμητα δισεκατομμύρια δολάρια», είχε δηλώσει τον Απρίλιο.

Περισσότερα από 100 προγράμματα

Ο αριθμός των προγραμμάτων ανάπτυξης εμβολίων δεν σταματά να μεγαλώνει, σε ένδειξη του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, τόσο από υγειονομικής, όσο και από οικονομικής πλευράς.

Στα τέλη του Απριλίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε καταγράψει 76 προγράμματα εμβολίων, εκ των οποίων 5 σε φάση κλινικών δοκιμών. Σήμερα, τα προγράμματα εμβολίων ανά τον κόσμο σε φάση δοκιμών έχουν αυξηθεί σε 110, εκ των οποίων 11 βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών.

Το London School of Hygiene & Tropical Medicine έχει περιλάβει στην δική του κατάταξη 157 προγράμματα εμβολίων κατά της Covid-19, με 11 σε φάση δοκιμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!