Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Νέο ρωσικό εμβόλιο – «Στο κόκκινο» η Νίκαια της Γαλλίας
[Euronews]: COVID-19: Νέο ρωσικό εμβόλιο – «Στο κόκκινο» η Νίκαια της Γαλλίας

[Euronews]: COVID-19: Νέο ρωσικό εμβόλιο – «Στο κόκκινο» η Νίκαια της Γαλλίας

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Νίκαια της Γαλλίας. Ο Υπουργός υγείας επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης και συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές . Ο Ολιβιέ Βεράν δήλωσε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη και πως πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα.

«Στη χώρα μας, είναι η πόλη με την μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, καθημερινά στη Νίκαια 500 άτομα μολύνονται από την COVID-19. Ο αριθμός είναι μεγάλος. Πρέπει να αναλάβουμε δράση. Η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει σε ολόκληρη την Γαλλία φαίνεται πως δεν είναι αρκετή» δήλωσε ο Ολιβιέ Βεράν.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει επιβάλει τοπικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και lockdown σε άλλες περιοχές, ωστόσο, σε γενικές γραμμές προτιμά την επιβολή μέτρων σε εθνικό επίπεδο.

«Εάν η κυβέρνηση αποφασίσει ότι χρειαζόμαστε να πάμε σε μερικό lockdown, για παράδειγμα κάθε Σαββατοκύριακο, θα το στηρίξω και θα το ενθαρρύνω», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Κριστιάν Εστροζί, ο συντηρητικός δήμαρχος της Νίκαιας, ο οποίος συνόδευε τον Βεράν στην επίσκεψή του.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, η τάση σε εθνικό επίπεδο των μολύνσεων κορονοϊού επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Η Γαλλία κατέγραψε 24.116 νέες μολύνσεις χθες, μια αύξηση σχεδόν 4.000 μολύνσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη Παρασκευή.Η Γαλλία ανακοίνωσε, επίσης, 571 θανάτους από τον ιό, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να πλησιάζει πλέον τους 84.000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!