Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Νέα μέτρα στην Ευρώπη και αγώνας δρόμου για τον εμβολιασμό των πολιτών
[Euronews]: COVID-19: Νέα μέτρα στην Ευρώπη και αγώνας δρόμου για τον εμβολιασμό των πολιτών

[Euronews]: COVID-19: Νέα μέτρα στην Ευρώπη και αγώνας δρόμου για τον εμβολιασμό των πολιτών

Ακόμη πιο αυστηρή η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γαλλία. Πλέον, σε 15 περιφέρειες η απαγόρευση ξεκινά στις έξι το απόγευμα και όχι στις όκτω το βράδυ. Προς το παρόν, το Παρίσι δεν περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα. Όμως οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

«Νομίζω πως είναι αυτό που ονομάζουμε αναγκαίο κακό. Στη Νίκαια έχουμε πολλές νέες μολύνσεις, οπότε η λήψη μέτρων ήταν μονόδρομος. Ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε λιγότερα κρούσματα, λίγοτερους ασθενείς. Θέλουμε να επιστρέψουμε σε μια πιο φυσιολογική ζωή» υποστηρίζει ένας κάτοικος της Νίκαιας.

«Δεν βλέπω τι πραγματικά θα αλλάξει. Εκτιμώ πως οι νέοι περιορισμοί κάνουν πιο δύσκολη την ζωή όσων δουλεύουν. Οπότε θα ψωνίζουν το Σαββατοκύριακο και θα έχουμε μεγάλο συνωστισμό» δήλωσε ένας άντρας.

Στην Ιταλία, οι αρχές ανακοίνωσαν πως τα χιονοδρομικά κέντρα δεν θα ανοίξουν στις 7, αλλά στις 18 Ιανουαρίου. Κάτα μέσο όρο, καθημερινά στη χώρα καταγράφονται 20.000 νέες μολύνσεις ενώ οι νέκροι έχουν ξεπεράσει τους 75.000.

Στην ΑΘήνα, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε νέο αυστηρό lockdown μέχρι τις 11 Ιανουαρίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Στη Μεγάλη Βρετανία οι αρχές ανακοίνωσαν ότι μπορεί να χορηγείται ένας συνδυασμός δόσεων από διαφορετικά εμβόλια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!