Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: COVID-19: Μετρούν πληγές οι αεροπορικές – Κινδυνεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι
[Euronews]: COVID-19: Μετρούν πληγές οι αεροπορικές – Κινδυνεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι

[Euronews]: COVID-19: Μετρούν πληγές οι αεροπορικές – Κινδυνεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι

Οι αεροπορικές εταιρείες οι οποίες έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα από την κρίση του κορωνοϊού μετρούν το κόστος της κυβερνητικής υποστήριξης που θα λάβουν καθώς οι πολιτικοί σε ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία θέτουν όρους για τις διασώσεις που χρειάζονται για να απορροφήσουν τους κραδασμούς του ιού.

Όπως μεταδίδει το Reuters οι όροι περιλαμβάνουν πρόνοιες ότι τα δάνεια που θα δοθούν μπορεί να μετατραπούν σε μερίδια στο μετοχικό τους κεφάλαιο, με τη διάσωση της Air New Zealand Ltd να βασίζεται επίσης στην αναστολή του μερίσματος που θα δινόταν και στην πληρωμή τόκων από 7% ως 9%, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ δεν μπορούν να αυξήσουν τις αποδοχές των στελεχών τους ή να παρέχουν «χρυσά μπόνους» για δύο χρόνια.

Η Νέα Ζηλανδία πρόσφερε την Παρασκευή στον εθνικό αερομεταφορέα της πακέτο διάσωσης 900 εκ. δολαρίων Νέας Ζηλανδίας ($510 εκατ.), το οποίο όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών Γκραντ Ρόμπερτσον θα βοηθήσει την εταιρεία να επιβιώσει αφότου η κυβέρνηση απαγορεύσει όλες τις αφίξεις μη κατοίκων στην χώρα.

«Αυτό μας αφήνει σε μια πολύ καλή κατάσταση για τους επόμενους μερικούς μήνες» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Air New Zealand Γκρεγκ Φόραν σε δημοσιογράφους για το δάνειο, το οποίο δεν θα χρησιμοποιήσει άμεσα.

Virus Outbreak Air New ZealandCopyright 2020 The Associated Press.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!