Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Η μετάλλαξη Δέλτα κάνει άνω κάτω τις θερινές διακοπές
[Euronews]: COVID-19: Η μετάλλαξη Δέλτα κάνει άνω κάτω τις θερινές διακοπές

[Euronews]: COVID-19: Η μετάλλαξη Δέλτα κάνει άνω κάτω τις θερινές διακοπές

Άνω κάτω κάνει η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού το φετινό καλοκαίρι για εκατομμύρια Ευρωπαίους, ανατρέποντας τον σχεδιασμό τους για ξέγνοιαστες διακοπές, μετά τον εμβολιασμό τους. Η ταχύτητα εξάπλωσης των μολύνσεων που καταγράφονται καθημερινά στην Ευρώπη οδηγεί τους επιστήμονες και τις κυβερνήσεις να μιλούν για τέταρτο κύμα της πανδημίας, με κύριο χαρακτηριστικό ότι πλήττει κυρίως τους νέους και τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Πάντως, σύμφωνα με ανάρτηση της αναπληρώτριας επικεφαλής εκπροσώπου της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ, το 47,6% έφτασε το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ που είναι πλήρως εμβολιασμένο. Επίσης, πάνω από 64% των ενηλίκων Ευρωπαίων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορονοϊό. «Σημειώνουμε σταθερή πρόοδο», ανέφερε η Ντάνα Σπινάντ.

Βρετανία

Οι Βρετανοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την Covid-19, σύντομα δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στη λεγόμενη «πορτοκαλί» λίστα, όπως είναι η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

Το μέτρο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο άρσης και των τελευταίων περιορισμών που συνδέονται με την πανδημία. Η κατάργηση των περιορισμών προβλέπεται να γίνει στις 19 Ιουλίου, την «Ημέρα της Ελευθερίας», όπως την αποκαλούν οι Βρετανοί, και ήταν ένα από τα μέτρα που ζητούσαν εδώ και καιρό οι επαγγελματίες του τουρισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!