Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Ο Μαζντ από την Συρία φτιάχνει podcasts για πρόσφυγες και μετανάστες
[Euronews]: COVID-19: Ο Μαζντ από την Συρία φτιάχνει podcasts για πρόσφυγες και μετανάστες

[Euronews]: COVID-19: Ο Μαζντ από την Συρία φτιάχνει podcasts για πρόσφυγες και μετανάστες

«Τηρήστε πιστά τις οδηγίες των γιατρών». Τους τελευταίους μήνες, όλοι έχουμε ακούσει την παραπάνω φράση. Όμως τι γίνεται όταν κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν όσα λένε επιστήμονες και πολιτικοί; Οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες δεν μιλούν Ελληνικά, ενώ όσοι ζουν στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, αφού οι συνθήκες διαβίωσης παραμένουν άθλιες.

Η μη κυβερνητική οργάνωση «SolidarityNow» , εντόπισε αυτό το κενό στην ενημέρωση του προσφυγικού πληθυσμού και πήρε την πρωτοβουλία για την δημιουργία μιας σειράς podcasts με οδηγίες και κατευθύνσεις για την περίοδο της πανδημίας. Με σύνθημα, «Μεταδίδουν την είδηση και όχι τον ιό!» και σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και το pod.gr , μια ομάδα διερμηνέων ανέλαβε την δημιουργία podcastsμε στόχο την ενημέρωση προσφύγων και μεταναστών για τον COVID-19.

Ο Μαζντ Σαγιέντ είναι από την Συρία και έφτασε στην Ελλάδα πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Ο 27χρόνος πρόσφυγας έζησε στη Μόρια της Λέσβου, αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά όταν είχε μετατραπεί σε προσφυγικό καταυλισμό.

_«Έπρεπε να φύγω από τη Συρία, δεν είχα άλλη επιλογή. Ο πόλεμος είχε ξεσπάσει και η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη. Αν έμενα θα έπρεπε να υπηρετήσω στον στρατό του Άσαντ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!