Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Μάχη κατά της μετάλλαξης Δέλτα για να σωθεί το καλοκαίρι, μέσω εμβολιασμών
[Euronews]: COVID-19: Μάχη κατά της μετάλλαξης Δέλτα για να σωθεί το καλοκαίρι, μέσω εμβολιασμών

[Euronews]: COVID-19: Μάχη κατά της μετάλλαξης Δέλτα για να σωθεί το καλοκαίρι, μέσω εμβολιασμών

Με τον αριθμό των κρουσμάτων παγκοσμίως να προσεγγίζει τα 184.105.000, τους θανάτους σε όλο τον κόσμο να πλησιάζουν τα τέσσερα εκατ. ο πλανήτης προβληματίζεται για την πορεία του φετινού καλοκαιριού εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, που τείνει να γίνει κυρίαρχη σε πολλές χώρες. Την ίδια στιγμή πάντως οι κυβερνήσεις των κρατών και οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν να σώσουν το φετινό καλοκαίρι, με κυρίαρχο μήνυμα προς τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, καθώς – σύμφωνα με τους ειδικούς – είναι η μοναδική προστασία για τον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του.

Βρετανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε χθες τα σχέδιά του για τον τερματισμό σε δύο εβδομάδες των κοινωνικών και οικονομικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί κατά της Covid-19 στην Αγγλία, σε ένα τεστ για το αν το ταχύ πρόγραμμα εμβολιασμών προσφέρει επαρκή προστασία από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα.

Ο Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να λήξει τα περιοριστικά μέτρα στις 19 Ιουλίου, με την τελική απόφαση να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα. Είπε ότι με το βήμα άρσης των μέτρων θα εξαλειφθούν τα όρια στο αριθμό των ατόμων στις κοινωνικές συναθροίσεις, η οδηγία για κατ’οίκον εργασία και η εντολή για χρήση μάσκας.

Αφού επέβαλε τους πιο επαχθείς περιορισμούς εν καιρώ ειρήνης στην ιστορία της Βρετανίας για την καταπολέμηση της πανδημίας, ο Τζόνσον στοιχηματίζει ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο έχει αποδυναμώσει τη σύνδεση μεταξύ λοιμώξεων και εισαγωγών σε νοσοκομεία, μπορεί να αποτρέψει τον κατακλυσμό των υγειονομικών υπηρεσιών από ένα νέο κύμα της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!