Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: «Μάχη» για τον περιορισμό τοπικών εξάρσεων
[Euronews]: COVID-19: «Μάχη» για τον περιορισμό τοπικών εξάρσεων

[Euronews]: COVID-19: «Μάχη» για τον περιορισμό τοπικών εξάρσεων

Σχέδιο πέντε σημείων για τους επόμενους έξι μήνες έθεσε σε εφαρμογή η Ιρλανδία, προκειμένου να διαχειριστεί τα κρούσματα κορονοϊού, χωρίς να προχωρήσει σε νέο γενικευμένο lockdown.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η σταδιακή επαναλειτουργία των παμπ, αλλά υπάρχουν και αυστηρότερα μέτρα για τους κατοίκους του Δουβλίνου, όπου παρατηρείται συσσώρευση κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας έπιασε και πάλι δουλειά, μετά την απόφαση να αυτοαπομονωθούν όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Προς στιγμήν υπήρξε ανησυχία ότι ο υπουργός Υγείας Στέφεν Ντόνελι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, ωστόσο μετά από τεστ βρέθηκε αρνητικός.

Μεγάλη Βρετανία

Στο Ηνωμένο Βασίλειο το πρόγραμμα διεξαγωγής τεστ στους πολίτες βρίσκεται σε κίνδυνο. Ορισμένοι λένε μάλιστα ότι καταρρέει.

Η ζήτηση για διεξαγωγή τεστ κορονοϊού αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, παρατηρούνται καθυστερήσεις στην προμήθεια τεστ και οι διοικητές των νοσοκομείων επισημαίνουν πως αυτό θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας.

Ο υπουργός υγείας, Ματ Χάνκοκ, έδωσε εξηγήσεις στο κοινοβούλιο.

«Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που κάνουν χρήση αυτής της υπηρεσίας, κάνουν το τεστ κοντά στο σπίτι τους. Η μέση απόσταση μετακίνησης για να φτάσουν στο σημείο είναι τα 5,8 μίλια, ενώ την περασμένη εβδομάδα έπρεπε να διανύσουν 6,4 μίλια. Όμως όλη η Βουλή γνωρίζει ότι υπάρχουν επιχειρησιακές προκλήσεις και ότι εργαζόμαστε σκληρά για να τις αντιμετωπίσουμε».

Εκπαίδευση

Η επαναλειτουργία των σχολείων στην Ευρώπη αποτελεί ως σημάδι επιστροφής στην κανονικότητα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!