Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID 19-Κύπρος: Στα 83 τελικά τα κρούσματα , αριθμός ρεκόρ για μία μέρα
[Euronews]: COVID 19-Κύπρος: Στα 83 τελικά τα κρούσματα , αριθμός ρεκόρ για μία μέρα

[Euronews]: COVID 19-Κύπρος: Στα 83 τελικά τα κρούσματα , αριθμός ρεκόρ για μία μέρα

Εξήντα δύο (62) νέα κρούσματα της νόσου COVID-19 ανακοίνωσαν οι αρχές την Τρίτη, οι οποίες διευκρινίζουν ότι για τα 23 κρούσματα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διερεύνηση, ως εκ τούτου δεν υπάρχουν στοιχεία προς το παρόν.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι τα κρούσματα προέρχονται από σύνολο 3.645 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Μετά και τα περιστατικά της Τρίτης το σύνολο όσων νόσησαν στην Κύπρο από κορωνοϊό ανέρχεται πλέον στους 2,109.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται δύο άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2. Επιπλέον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένουν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς. Στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια νοσηλεύονται σε θάλαμο τρεις ασθενείς COVID-19.

Νωρίτερα σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, εξέφρασε έντονη ανησυχία του για την «άκρως ανησυχητική» αύξηση των κρουσμάτων και ιδιαίτερα για την ανοδική τάση που παρατηρείται.

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί ο Υπουργός Υγείας προεδρεύει σύσκεψης της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης μετά από την ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται να γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Εξετάζεται αλλαγή ωραρίου σχολείων για τμηματική μεταφορά μαθητών λόγω COVID-19

Ενημέρωση για τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για μικρότερη πυκνότητα του επιβατικού κοινού στα σχολικά λεωφορεία, έτυχε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων, των οργανωμένων γονιών μέσης εκπαίδευσης και των συνδέσμων γονέων Λάρνακας και Αμμοχώστου, κατά την οποία εξετάστηκε επίσης η αναγκαιότητα που προκύπτει για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων προκειμένου να εξασφαλιστεί η τμηματική μεταφορά των μαθητών και μαθητριών, για καλύτερη υγειονομική προστασία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!