Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Η Ισπανία στην εποχή της «γρήγορης κουζίνας»
[Euronews]: COVID-19: Η Ισπανία στην εποχή της «γρήγορης κουζίνας»

[Euronews]: COVID-19: Η Ισπανία στην εποχή της «γρήγορης κουζίνας»

Ο Χουάν Ντιέγκο Καϊτάν φτιάχνει μπεργκερς και επιδόρπια σε μια κουζίνα. Μόνο που δεν μαγειρεύει στο σπίτι του, ούτε σε κάποιο εστιατόριο. Το κατάστημα του δεν έχει σερβιτόρους, τραπέζια ή καρέκλες.

Τα γεύματα που ετοιμάζει πηγαίνουν κατευθείαν στους πεινασμένους πελάτες. Ο 38χρονος Ισπανός έχασε την δουλειά του κατά την διάρκεια της πανδημίας. Μαζι με κάποιους φίλους που επίσης έμειναν άνεργοι, αποφάσισαν να ασχοληθούν με το delivery φαγητού. Καθώς οι πολίτες παραμένουν στα σπιτιά τους, η δουλειά πηγαίνει πολύ καλά.

«Εάν είχαμε ένα κλασσικό, ένα συμβατικό εστιατόριο το κόστος λειτουργίας θα ήταν πολύ υψηλό, διότι θα είχαμε πολλά πάγια έξοδα. Τα μέτρα λόγω πανδημίας είναι θηλιά στο λαιμό. Πρέπει να πληρώσουμε νοίκι, ένσημα και μισθούς. Τώρα είμαστε πιο ευέλικτοι, δεν έχουμε περιττά έξοδα. Τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά καλά» υποστηρίζει ο Χουάν Ντιέγκο Καϊτάν, ιδιοκτήτης της εταιρείας Food Craft .

Η πανδημία έχει οδηγήσει στην δημιουργία πολλών νέων επιχειρήσεων γύρω από το delivery. Οι εταρείες που πωλούν προιόντα αποκλειστικά μέσω διαδικτύου έχουν αυξηθεί κατά 23%, ενώ τον τελευταίο χρόνο στην Ισπανία, οι τηλεφωνικές παραγγελίες φαγητού έχουν διπλασιαστεί.

«Αυτή την στιγμή στη Μαδριτη λειτουργούν 12 «γρήγορες κουζίνες». Όμως πολλοί κατοικοι διαμαρτύρονται για τις έντονες μυρωδιές, τον θόρυβο και την αυξημένη κίνηση κυρίως τις βραδινές ώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!