Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε πολλές χώρες – Επιστρέφουν lockdown και καραντίνες
[Euronews]: COVID-19: Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε πολλές χώρες – Επιστρέφουν lockdown και καραντίνες

[Euronews]: COVID-19: Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε πολλές χώρες – Επιστρέφουν lockdown και καραντίνες

Περίπου 1 στους 10 ανθρώπους ίσως έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, αφήνοντας τη μεγάλη πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού ευάλωτη στην COVID-19, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής ειδικός του ΠΟΥ για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, είπε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού ότι εντείνονται οι εξάρσεις σε τμήματα της νοτιοανατολικής Ασίας και ότι οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων βρίσκονται σε άνοδο σε τμήματα της Ευρώπης και της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.

Ο ΠΟΥ έχει καταρτίσει έναν κατάλογο ειδικών που θα λάβουν μέρος στη διεθνή αποστολή στην Κίνα προκειμένου να ερευνήσουν την προέλευση του κορονοϊού και τον έχει υποβάλει προς εξέταση στις κινεζικές αρχές, δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το Worldometers παγκοσμίως από τον κορονοϊό έχουν μολυνθεί 35.701.674, ενώ οι θάνατοι έφτασα τους 1.045.953 και οι ιαθέντες στα 26.870.533

Γαλλία: Πτώση των ημερήσιων κρουσμάτων, αύξηση των θανάτων

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Δευτέρα το βράδυ ότι κατέγραψαν 5.084 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός αισθητά μειωμένος από τις μολύνσεις που εντοπίστηκαν το Σαββατοκύριακο (16.972 το Σάββατο και 12.565 την Κυριακή).

Ωστόσο σημειώνεται πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνουν κάθε Δευτέρα οι αρχές εμφανίζεται μειωμένος καθώς πραγματοποιείται μικρότερος αριθμός διαγνωστικών τεστ τις Κυριακές.

Αναφορικά με τους θανάτους, 69 επιπλέον άνθρωποι υπέκυψαν στην Covid-19, έναντι 32 χθες Κυριακή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!