Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Ο ιός “δεν έχει κουραστεί”, προειδοποιεί ο ΠΟΥ – Δραματική η κατάσταση στην Ευρώπη
[Euronews]: COVID-19:  Ο ιός “δεν έχει κουραστεί”, προειδοποιεί ο ΠΟΥ – Δραματική η κατάσταση στην Ευρώπη

[Euronews]: COVID-19: Ο ιός “δεν έχει κουραστεί”, προειδοποιεί ο ΠΟΥ – Δραματική η κατάσταση στην Ευρώπη

Το δεύτερο κύμα των μολύνσεων από την Covid-19 μεγαλώνει δημιουργώντας αμφιβολίες ότι θα έχουμε στην Ευρώπη μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη. Η πανδημία θέτει τα εθνικά συστήματα υγείας σε δοκιμασία, αν και η ενίσχυση των ελπίδων ότι ένα εμβόλιο θα είναι σύντομα διαθέσιμο έφερε κάποια αισιοδοξία στους πολίτες και στα χρηματιστήρια. Στο μεταξύ ωστόσο, οι περιορισμοί στη Γηραιά Ήπειρο πολλαπλασιάζονται.

Η Γαλλία πήρε τη θέση της Ρωσίας ως η χειρότερα πληττόμενη χώρα στην Ευρώπη, ενώ η Ιταλία ξεπέρασε το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου μολύνσεων και έγινε μία από τις 10 χώρες που έχουν πληγεί χειρότερα στο κόσμο.

«Οι πολίτες έχουν αρχίσει να κουράζονται από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση και να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις όσο ο κόσμος αναμένει ένα εμβόλιο» δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Τέντρος υπογράμμισε ότι το να βασιζόμαστε σε υποσχόμενα, αλλά όχι ακόμη με επιβεβαιωμένη αποτελεσματικότητα εμβόλια είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα.

“Μπορεί εμείς να έχουμε κουραστεί από την covid-19, αλλά αυτός δεν έχει κουραστεί με εμάς. Οι ευρωπαϊκές χώρες δυσκολεύονται, αλλά ο ιός δεν έχει αλλάξει σημαντικά ούτε οι τρόποι περιορισμού του”, προειδοποίησε ο Τέντρος.

Στα 53.091.981 ανέρχονται τα περιστατικά κορονοϊού παγκοσμίως, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχονται σε 1.299.407.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!