Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Εκατομμυρία εμβολιαμοί όμως και εκατομμύρια τα κρούσματα – Ραγδαία αύξηση στην Ευρώπη
[Euronews]: COVID-19: Εκατομμυρία εμβολιαμοί όμως και εκατομμύρια τα κρούσματα – Ραγδαία αύξηση στην Ευρώπη

[Euronews]: COVID-19: Εκατομμυρία εμβολιαμοί όμως και εκατομμύρια τα κρούσματα – Ραγδαία αύξηση στην Ευρώπη

Στους 2.873.908 έφτασαν μέχρι σήμερα το πρωί οι θάνατοι από την πανδημία σύμφωνα με την καταμέτρηση του Worldometers. Σε πολλές χώρες οι προσβολές από τον ιό αυξάνονται με συνεπακόλουθη ενίσχυση των περιορισμών, ενώ η παραγωγή εμβολίων αυξάνεται και συνεχίζονται οι εμβολιασμοί.

Περισσότερες από 132.412.930 θετικές διαγνώσεις έχουν επίσημα καταγραφεί αφότου ξεκίνησε η πανδημία. Η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών γίνονται καλά αλλά ένα μέρος από αυτούς, που ακόμη δεν έχει εκτιμηθεί επαρκώς, διατηρεί συμπτώματα για εβδομάδες, ακόμη και για μήνες. Οι αριθμοί βασίζονται σε απολογισμούς που δημοσιεύουν καθημερινά οι υγειονομικές αρχές κάθε χώρας και δεν περιλαμβάνουν αναθεωρήσεις στοιχείων που επιφέρουν εκ των υστέρων οι στατιστικές αρχές, όπως στη Ρωσία, στην Ισπανία ή στη Βρετανία.

Την Δευτέρα καταγράφηκαν σχεδόν 470.000 νέα κρούσματα σε όλο τον κόσμο (αν και πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ) ενώ μόνο τα 110.000 ήταν στην Ευρώπη.

Αφότου ξεκίνησε η πανδημία, ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι τεχνικές ιχνηλάτησης έχουν βελτιωθεί, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο αριθμός των μολύνσεων που δηλώνονται. Ο αριθμός των θετικών διαγνώσεων δεν αντανακλά, ωστόσο, παρά ένα κλάσμα του συνολικού αριθμού των μολύνσεων, με ένα σημαντικό μέρος των λιγότερο σοβαρών περιπτώσεων ή των ασυμπτωματικών να μην εντοπίζεται.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλες τις χώρες με τα εμβόλια που ήδη υπάρχουν ενώ μετά τις προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προς την Ευρώπη για τους αργούς ρυθμούς εμβολιασμών, οι χώρες της Γηραιάς Ηπείρου έχουν ξεκινήσει πιο εντατικούς εμβολιασμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!