Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Covid-19: Διαμάχη για την τρίτη, «ενισχυτική» δόση του εμβολίου
[Euronews]: Covid-19: Διαμάχη για την τρίτη, «ενισχυτική» δόση του εμβολίου

[Euronews]: Covid-19: Διαμάχη για την τρίτη, «ενισχυτική» δόση του εμβολίου

Παγκόσμια αντιπαράθεση προκαλεί η χορήγηση της τρίτης, «ενισχυτικής» δόσης των εμβολίων κατά του Covid-19.

Στη Γαλλία, έχει ξεκινήσει η χορήγηση τρίτης δόσης σε όσους είναι άνω των 65 ετών και σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Η αρμόδια επιτροπή υγείας στη Γαλλία επικαλέστηκε για την απόφαση μελέτες που δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του covid μειώνεται σταδιακά, κυρίως έναντι της μετάλλαξης Δ.

Στη Γερμανία, τα κρατίδια της Βαυβαρίας και της Βάδης- Βυρτεμβέργης, ξεκίνησαν επίσης να χορηγούν ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε μέλη ευπαθών ομάδων.

Αν και η Επιτροπή Εμβολιασμού της Γερμανίας δεν έχει δώσει επίσημα εισήγηση για τρίτη δόση, αναμένεται ότι και άλλα κρατίδια θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική.

ΠΟΥ¨¨: Να μπει μορατόριουμ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαμαρτύρεται για την ανισότητα των εμβολιασμών. Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, που κατάγεται από την Αφρική:

«Κάποιες χώρες έχουν ξεκινήσει ενισχυτικές δόσεις σε ανθρώπους που έχουν πλήρως εμβολιαστεί, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν κάνει καν μία δόση. Για αυτό ζήτησα να μπει μορατόριουμ στις ενισχυτικές δόσεις, τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα, ώστε οι χώρες που έχουν μείνει πίσω να καλύψουν την απόσταση».

Η συζήτηση στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης είναι ανοιχτή και ακούγονται διαφορετικές απόψεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!