Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Δέκα νέα κρούσματα – Καθησυχαστική η κυβέρνηση
[Euronews]: COVID-19: Δέκα νέα κρούσματα – Καθησυχαστική η κυβέρνηση

[Euronews]: COVID-19: Δέκα νέα κρούσματα – Καθησυχαστική η κυβέρνηση

Δέκα νέα κρούσματα του COVID-19 καταγράφηκαν στη βόρεια Ιταλία ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε δεκαέξι. Δεκατέσσερις ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, και δυο στην περιφέρεια Βένετο. Πέντε εκ των ασθενών είναι γιατροί και νοσοκόμοι, ενώ νοσεί και μια έγκυος. Ο υπουργός υγείας υποστηρίζει πως η χώρα είναι καλά προετοιμασμένη.

«Για τις επόμενες ώρες ο βασικός μας στόχος είναι να εγκλωβίσουμε τον ιό σε ένα σημείο. Οφείλουμε να τον περιορίσουμε σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Η Ιταλία είναι έτοιμη. Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε ετοιμάσει ένα σχέδιο. Όσα ακολούθησαν είχαν προβλεφθεί και είναι απολύτως φυσιολογικά. Ο ιός κάποια στιγμή θα χτυπούσε και την πόρτα μας. Τώρα λοιπόν εφαρμόζουμε το σχέδιο που είχαμε δημιουργήσει» δήλωσε ο Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Τις επόμενες ημέρες, στις δυο κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα νέα κρούσματα θα μείνουν ανοικτά μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, ενώ κάθε φόρα θα δέχονται μόνο ένα πελάτη.

«Αποφασίσαμε πως ήταν απαραίτητο να ζητήσουμε από τους πολίτες των περιοχών Καστιλιόνε Ντ΄ ‘Αντα και το Κοντόνιο να παραμείνουν στα σπίτια τους. Είναι ένα έκτακτο μέτρο, μα θεωρούμε πως κάτι τέτοιο έπρεπε να γίνει. Είναι ζήτημα ασφάλειας και δημόσιας υγείας » δήλωσε ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας, Τζούλιο Γκαλέρα.

Στην πόλη Λόντι θα υποβληθούν άμεσα σε εξετάσεις περίπου 250 άτομα, αφού εκεί ζουν κάποιοι από του Ιταλούς που νόσησαν χωρίς όμως να έχουν επισκεφθεί την Κίνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!