Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Covid-19: Άρση των μέτρων στη Νορβηγία
[Euronews]: Covid-19: Άρση των μέτρων στη Νορβηγία

[Euronews]: Covid-19: Άρση των μέτρων στη Νορβηγία

Η Νορβηγία θα αρχίσει να καλωσορίζει ταξιδιώτες από άλλες χώρες χωρίς να τους υποχρεώνει να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες εισόδου.

Η χώρα επιδιώκει να χαλαρώσει πολλά από τα προληπτικά μέτρα που επιβλήθηκαν για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού που διατηρούνται σε ισχύ εδώ και 561 ημέρες. Η μετάβαση στην κανονικότητα περιλαμβάνει τρεις φάσεις.

«Τώρα μπορούμε να ζήσουμε σχεδόν όπως ζούσαμε πριν μας χτυπήσει η πανδημία. Δεν νομίζω ότι όλα θα είναι όπως πριν. Νομίζω ότι ο κορονοϊός θα μας επηρεάσει για το υπόλοιπο της ζωής μας, καλώς ή κακώς. Έχουμε μάθει πόσο ευάλωτοι είμαστε αλλά και πόσα μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε μαζί», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ.

Σε κανονικούς ρυθμούς μπαίνει και η Ολλανδία. Πλέον θα είναι υποχρεωτιή η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού τεστ 24 ωρών για την είσοδο σε μπαρ εστιατόρια και άλλες εκδηλώσεις.

Εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν ενάντι στην υιοθέτηση του πιστοποιητικού. Λίγες ώρες αφότου τέθηκε σε ισχύ η κυβέρνηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε απέλυσε υπουργό που είχε αμφισβητήσει δημόσια το μέτρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!