Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Ανησυχία στην Ευρώπη για την αύξηση των κρουσμάτων
[Euronews]: COVID-19: Ανησυχία στην Ευρώπη για την αύξηση των κρουσμάτων

[Euronews]: COVID-19: Ανησυχία στην Ευρώπη για την αύξηση των κρουσμάτων

Οι γαλλικές αρχές μπορεί να βάλουν το Παρίσι σε ύψιστο συναγερμό ακόμα και μέχρι τη Δευτέρα, πιθανόν ζητώντας το κλείσιμο όλων των μπαρ, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν.

Η πρωτεύουσα και τα κοντινά προάστια, που αποτελούνται από σχεδόν 7 εκατομμύρια κατοίκους έχουν ξεπεράσει το όριο του συναγερμού.

Το γαλλικό Υπουργείο Υγείας ανέφερε 13.970 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες.

«Το σπάσιμο αυτού του ορίου το παρατηρούμε εδώ και μερικές ώρες και προφανώς χρειάζεται να το επιβεβαιώσουμε τις επόμενες ημέρες, αλλά αν επιβεβαιωθεί τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να θέσουμε το Παρίσι και τα κοντινά του προάστια σε ύψιστο συναγερμό από τη Δευτέρα» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας.

Στην Ιταλία 2,548 είναι τα νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες και είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός τους στη χώρα ξεπερνά τις 2000 από τα τέλη του Απριλίου.

Ο Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να παρατείνει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι τον Οκτώβριο, προκειμένου να αποφύγει να δει τα κρούσματα να αυξάνονται όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στροφή 180 μοιρών κάνει η Μαδρίτη, με τις αρχές να δηλώνουν ότι τελικά θα ακολουθήσει τα μέτρα καραντίνας, αλλά θα τα αμφισβητήσει δικαστικά. Η κεντρική κυβέρνηση ξεκαθάρισε στις τοπικές αρχές ότι θα μέτρα είναι νομικά δεσμευτικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!